Світовий банк щомісячно виділятиме Україні 200 млн доларів: на що підуть кошти

11.05.2022, 21:01
119448

Щомісячно Світовий банк надаватиме Україні близько 200 млн доларів. Вони будуть направлені на оплату праці державних службовців та вчителів.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев в інтерв’ю “Укрінформу”.

За словами Єрмоличева, Міністерство фінансів постійно шукає альтернативні джерела фінансування для потреб країни, у тому ж числі й для підтримки освіти.

“Тому вже зараз разом з іншими органами влади готуємо спільний зі Світовим банком проєкт “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні”, – зазначив він.

За словами посадовця, обсяг оголошеної допомоги становитиме $1,5 млрд. Проєкт передбачає відшкодування видатків держбюджету, здійснених під час оплати праці держслужбовців й вчителів.

Єрмоличев додав, що сьогодні підтримка міжнародних партнерів є важливою для України, оскільки вона здатна посилити спроможність нашого бюджету.

“Водночас зверну увагу, що, за даними Державної казначейської служби України, станом на 1 квітня у 1444 місцевих бюджетах виникли залишки освітньої субвенції в обсязі 7,5 млрд грн, а також акумульовано у 1202 місцевих бюджетах 242 млн грн субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки людям з особливими освітніми потребами”, – зауважив заступник міністра фінансів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com