Святослав Вакарчук йде на парламентські вибори – ЗМІ

8.05.2019, 17:35
24096

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук іде на парламентські вибори.

Читайте також: Святослав Вакарчук прокоментував чутки про те, що він має стати лідером оновленого БПП

Про це із посиланням на власні джерела повідомили “Факти ICTV“.

Вакарчуку пророкували участь на президентських виборах. Поки соціологи заносили його у рейтинги, суспільство очікувало від нього чіткої відповіді, а не натяків. Втім, цього так і не сталось.

Факти ICTV дізнались, що вже 16 травня співак нарешті оголосить про свій похід в політику та презентує свою команду. Місце та час зустрічі поки що невідомі.

Прес-служба гурту Океан Ельзи цю інформацію не спростовує, але і не підтверджує.

Шанси Вакарчука на виборах

Поки виборче законодавство не змінили, прохідний бар’єр для партій складає 5%. Поки що у соцопитуваннях лідирує партія новообраного президента – Слуга народу.

Політолог Олександр Антонюк запевняє, що шанси подолати бар’єр у Вакарчука є.

“Враховуючи, що в цій виборчій кампанії буде домінувати емоційний, а не раціональний складник, шанси Вакарчука я б не відкидав. В Україні вже сформоване електоральне ядро ліберального типу. Воно потребує політичної сили, нових лідерів, нових сенсів і змістів, а також правильної нової комунікації”, – зазначив політолог.

У суспільства є запит на нові обличчя у політиці. Експерт нагадує, що успіх Зеленського залежав від того, що політичний істеблішмент України втратив довіру – не тільки довіру до Петра Порошенка, а й до Юлії Тимошенко, Юрія Бойка, Анатолія Гриценка та інших.

Конкуренти Вакарчука

Політолог зазначає, що Вакарчук складатиме конкуренцію політикам і партіям з ліберальними цінностями.

“Найімовірніше, це буде електорат, який в 2014 році голосував за Самопоміч. На цих виборах, наскільки мені відомо, буде партія Люди важливі, але враховуючи самого Вакарчука і його медійність, він популярніший, ніж Максим Нефьодов”, – каже чоловік.

Окрім того, він може створити конкуренцію і для Слуги народу, принаймні для ліберального крила її електорату.

Від чого залежатиме успіх?

Святослав Вакачук вже був у політиці. У 2007 році за списками партії Наша Україна – Народна самооборона він пройшов до Верховної ради. Втім, вже за рік склав свої повноваження.

“Вакарчук тоді склав повноваження, тому що він себе не бачив в політиці і в тих розбірках, які були у парламенті. Пройшло 10 років, можливо, він вже доріс. Принаймні, він чітко розуміє, куди він йде”, – каже експерт.

Для того, щоб цьогорічний похід у Раду став більш успішним, аніж попередній, Вакарчуку потрібно два складники – хороша команда та чітка програма.

“Має бути чітка артикуляція – з якими цінностями вони підуть, що вони пропонують виборцю, крім того, що це буде зміна облич, яка ідеологія, який розвиток економіки, які пріорітетні питання і як він бачить розвиток національної безпеки”, – говорить політолог.

Якщо він не зможе чітко свої позиції назвати, він, можливо, і пройде в парламент, але це буде одноразовий проект, зазначає експерт.

Парламентська передвиборча кампанія відрізняється від президентської.

Його успіх залежатиме від того, наскільки якісною і сильною буде його політична команда.

Експерт додає, що зволікати не варто. Чим швидше Вакарчук оголосить про свою позицію, тим краще.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com