Свинцеві книги про Ісуса Христа виявилися справжніми

13.03.2021, 13:40
95421

Експертиза визначила вік свинцевих книг релігійного змісту давньоєврейською мовою. Виявилося, що книги, які довгий час вважалися підробкою, справді були написані 2000 років тому, – пише Курс України.

Читайте також: Ізраїльські дослідники виявили барвник, згаданий у Біблії

Книги з свинцевих пластин, зшитих дротом по перфорації, були виявлені в 2008 році бедуїном на ім’я Хассан Седа (Hassan Saeda). За однією версією книги дісталися йому у спадок, згідно з іншою Седа виловив їх з річки під час повені в малонаселеному районі Йорданії, куди в 70 році нашої ери бігли після придушення антиримського повстання перші християни.

Фізики Роджер Уебб (Roger Webb) і Кріс Хейнес (Chris Jeynes) з британського університету Суррея провели хімічний аналіз металу, з якого був виготовлений артефакт. Склад сплаву на основі свинцю виявився ідентичний складу давньоримської свинцевою пластини, виявленої в Англії, вік якої становив близько 2000 років. Ізотопний аналіз виключив ймовірність того, що пластини виготовили в XX-XXI ст. Сліди корозії так само вказують на те, що вік пластин приблизно дорівнює двом тисячам років, пояснюють вчені.

Текст книг виявився за сучасними мірками провокаційним: в ньому, наприклад, стверджується, що Бог, в якого вірив пророк Ісус, був одночасно і чоловічого, і жіночої статі, а так само що вчення Христа було не новою релігією, але відродженням стародавньої іудейської релігійної традиції , висхідній до часу правління легендарного царя Давида.

У книгах так само записаний розповідь про явище Бога людям під час молитви Ісуса Христа в храмі Соломона, і згадуються імена апостолів Якова, Петра і Іоанна. В якості ілюстрації на одній зі сторінок розміщений портрет Ісуса.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com