Сильна спека в Італії спричинила масштабні пожежі

3.08.2023, 16:33
144557

В Італії панує аномальна спека, яка практично паралізує життя країни. Зокрема, на італійському острові Сицилія виникли лісові пожежі. Багато аеропортів закрито, а тисячі мешканців і туристів евакуйовано.

Читайте також: Україна хоче націоналізувати завод сенатора РФ у Конотопі: деталі

Про це повідомляє SchengenVisaInfo.com.

Лісові пожежі поширилися через сильний вітер. Протягом кількох останніх тижнів багато аеропортів у регіоні були закриті, адже поблизу вирували лісові пожежі. Приміром, аеропорт Палермо закрили на початку минулого тижня, бо три села поблизу були охоплені лісовими пожежами. Також займання пошкодило будівлю термінала аеропорту Катанії, а тому летовище теж частково закрили.

Зазначається, що пожежники виявили та ліквідували великі осередки лісових пожеж. Втім, займання навколо міст Палермо, Мессіна та Катанія довго не могли погасити. Через можливість евакуації у регіоні загинуло троє осіб.

“Люди не можуть дихати від того, наскільки забруднене і гаряче повітря, їх вимушують на вулицю, тому що їхні будинки горять”, – розповіла одна з місцевих мешканок.

Пожежі в Італії тривають у той час, коли країну масово відвідують туристи. Тепер мандрівників попередили про небезпеку на Сицилії через лісові пожежі. Тому пожежі можуть завдати країні великих збитків. За словами гендиректорки WTTC Джулії Сімпсон, подорожі та туризм є одними з головних факторів економічного зростання в Італії.

“Потужне відновлення сектору туризму – запорука появи робочих місць і процвітання в Італії. Оскільки іноземні відвідувачі повертаються. Протягом наступних десяти років ми очікуємо, що туризм зросте до 12% ВВП Італії”, – наголосила вона.

Зазначається, що цього літа острові було зафіксовано стрімке підвищення температури повітря. Так, днями в Катанії зафіксували +47,6° за Цельсієм.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com