Силовики провели обшуки у “вугільній” справі Порошенка-Медведчука (відео)

30.12.2021, 11:32
108383

У Державному бюро розслідувань повідомили, що провели обшуки у справі про злочинну схему постачання вугілля з територій терористичних організацій “Л/ДНР”.

Читайте також: Українці назвали “розчарування року”

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

Зазначається, що слідчі ДБР у взаємодії зі слідчими Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора здійснюють розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “ЛНР” та “ДНР” групою громадян України.

Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу України.

У межах досудового розслідування, нагадали в Бюро, у кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру двом народним депутатам, у тому числі, п’ятому президенту України, колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості, одній цивільній особі.

“З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола цього кримінального провадження повідомляємо, що 29 грудня 2021 року слідчими ДБР на підставі відповідних ухвал слідчого судді проведено ряд обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження. Вкотре наголошуємо, що ДБР діє виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством, і проведення обшуків здійснюється тільки з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та відшукання знарядь вчинення кримінальних правопорушень”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com