Симоненка не зареєстрували кандидатом на пост президента

2.02.2019, 14:53
10188

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Петра Симоненка кандидатом на пост президента.

Читайте також: “Я в ділі”, – Вакарчук про вибори

Лідер Компартії Петро Симоненко не візьме участь у президентських виборах у березні 2019 року. За словами голови комісії Тетяни Сліпачук, рішення про відмову у реєстрації було прийнято одноголосно 16 членами комісії.

За словами члена ЦВК Євгена Радченка, Симоненко висувався від Комуністичної партії. Він підкреслив, що в Україні заборонена пропаганда і символіка Комуністичної партії.

“Так, ЦВК відмовляє в реєстрації на пост президента України в разі висунення від партії, яка здійснює пропаганду комуністичного і/або націонал-соціалістичного, нацистського тоталітарних режимів, їх символіки і щодо яких Кабміном встановленого порядку прийнято рішення про невідповідність їх діяльності Закону “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки”, –  заявив Радченко

Раніше повідомлялося, що 29 січня лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко подав документи в ЦВК. Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Симоненко може виставити свою кандидатуру на вибори президента тільки як самовисуванець. За його словами, Комуністична партія України не має права висувати кандидатів на пост президента.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com