Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром на зло Заходу

4.10.2023, 08:33
147706

Російська пропагандистка Маргарита Сімоньян запропонувала “здійснити ядерний вибух десь над Сибіром” у відповідь на посилення ЗСУ західними партнерами.

Читайте також: У МВС розповіли, яке покарання очікує тих, хто втік від війни за кордон

Про це вона заявила на відео, опублікованому у соцмережах.

“Якщо зробити в сотнях кілометрів, на нашій же території, десь над Сибіром, термоядерний вибух, наприклад. Ядерний вибух. То нічого не буде на землі. Нічого такого страшного – ні ядерної зими, якої всі бояться, ні жахливої радіації, яка уб’є всіх довкола, а кого не уб’є, ті помруть протягом 10 років від онкології. Цього нічого не буде”, – запевнила Симоньян.

За словами пропагандистки, такий ядерний удар виведе з ладу “всю цифру” — радіоелектроніку та всі супутники.

“Ми повернемося з вами у 1993 рік. Дротові телефони. І я вам скажу, чудово ж жили. Я навіть зрадію. Як мінімум, мені не доведеться пояснювати своїм дітям, чому у всіх є гаджети, а у них немає. Це найгуманніша опція. Я не бачу жодного результату, крім приблизно такого”, — запевняє Симоньян.

Така ідея пропагандистки не сподобалася навіть її босам у Кремлі. Спікер диктатора Путіна Дмитро Пєсков заявив, що подібні роздуми неможливі. Він закликав не забувати, що Симоньян не працює в офіційних органах влади.

Журналіст із Ізраїлю Сергій Ауслендер, коментуючи заяви пропагандистки, зазначив, що градус божевілля в РФ поступово збільшується.

Він пояснив, чому пропозиція Симоньян немає сенсу навіть самої Росії.

За словами експерта, навіть за висотного ядерного вибуху електромагнітний імпульс руйнівної сили поширюється не по всій планеті, а на кілька сотень кілометрів.

“Якщо не висадити в повітря якийсь гігатонний заряд, так, щоб на місці того Сибіру утворилося море.

Тому, якщо бомбу навіть у 20 МГТ шарахнути над умовно центром Сибіру, то електроніка вирубається в радіусі, скажімо, 500 км максимум, що залишається знову ж таки на території Сибіру. Навряд чи там є поблизу населені пункти. А якщо довбати, скажімо, над Новосибірськом, то вирубається Новосибірськ і околиці (це крім інших наслідків). Можливо злегка зачепить Північний Казахстан, який поки що ніби не в НАТО і взагалі не при справах”, – пояснив Ауслендер.

Він додав, що навіть у разі такого вибуху українські безпілотники летітимуть колишнім курсом. На Москву, Джанкой чи той самий Адлер, де живе сім’я Симоньян.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com