Синоптики розповіли якою буде погода у новорічну ніч

2.12.2019, 16:30
55149

Синоптики розповіли прогноз погоди на Новий рік 2020 в Україні. Так, українці зустрінуть новій рік з невеликими морозами і снігом.

Читайте також: Наступного тижня в Україні погіршиться погода: очікується сніг та ожеледиця

“Після 13 грудня і до кінця місяця очікуються тільки мінусові температури, 15−16 грудня похолоднішає вночі до 11−12 градусів морозу. Далі температура коливатиметься: то 2−3 градуси морозу 18−20 грудня, то до −13 … −15 градусів морозу ночами 23−24 грудня. Розрахунок показує, що перед Новим роком сніг випаде двічі: 22−24 і 28−30 грудня, спершу 6−8 см снігу, потім ще 7−10 см. Причому ці дні повинні бути морозними, до −5−7 градусів. Виходить, що новорічна ніч нас чекає справжня, Новий рік зустрінемо і зі снігом, і з морозом”, − заявив у своєму прогнозі на зиму народний синоптик Леонід Горбань.

Заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України доктор наук Вазіра Мартазінова дала свій прогноз на два перших місяці зими.

“В кінці грудня − початку січня стійкого снігового покриву, швидше за все, чекати не варто. В цілому його буде менше цієї зими, ніж в минулому році, і при цьому він буде зовсім іншого характеру, в основному мокрий сніг. Хуртовини чекають, але короткочасні”, − розповіла Мартазінова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com