Синоптики спрогнозували погоду в Україні на січень 2020 року

1.01.2020, 20:46
58407

У цьому місяці середня місячна температура очікується в межах 0−4 ° з нижче нуля, а в Криму прогнозують до 3 ° тепла. Це на 1,5−2,0 ° вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 21−60 мм, в горах Криму до 124 мм. У західних регіонах опадів обіцяють дещо менше, а на решті території вони очікуються в межах середніх багаторічних значень. Про це повідомив український Гідрометцентр.

Читайте також: Новорічна ялинка Києва увійшла до п’ятірки найкрасивіших ялинок Європи (фото)

Метеорологи заявляють, що в січні середня місячна температура становить 1−6 ° морозу, а в Карпатах, в східних і південних регіонах місцями 7−8 ° нижче нуля.

У січні абсолютний мінімум становив 23−37 ° морозу. Холоди до 38−39 ° нижче нуля фіксувалися в свій час в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах. У Черкаській і Луганській областях місцями було до 40−42 ° морозу, а в Криму до 13−22 ° нижче нуля.

Найтепліше в січні було на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях − 15−18 °. У Криму до 21 ° тепла, а в Україні − 7−14 ° вище нуля.

Щодо опадів, то середня місячна кількість опадів становить 27−56 мм, а в гірських районах і на Закарпатті 57−155 мм. Найбільша висота снігового покриву становить в середньому 8−15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

Ймовірно, буде певна перевага теплих днів. Очікується, що теплі повітряні маси будуть надходити з південної Європи, а також з Атлантичного океану.

Атлантика може бути дуже активною в січні, тому можлива міграція циклонів з заходу на схід. Області низького стояння барометра принесуть значну хмарність та опади мокрого снігу з дощем. В нашій частині Європи можливі навіть зимові шторми.

Теплі періоди можуть змінитися напливами холодних повітряних мас і двозначними морозами.

У січні і лютому будуть морози, але немає ніяких ознак того, що вони стануть рекордними для України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com