“Ситуація дозволяє”, – Степанов про послаблення карантину

1.05.2020, 12:52
71148

Україна почне поступово виходити із двомісячного карантину, що був запроваджений від 12 березня задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19. Цьому сприяє епідеміологічна ситуація.

Читайте також: Китай приховує дані з лабораторій в Ухані – ЗМІ

Про це під час брифінгу 1 травня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише ТСН.

“Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину, і я ще раз хочу наголосити: ми кожного дня аналізуємо ситуацію і готуємо пом’якшення карантинних заходів вже від 11 травня. Всі ці наші пом’якшення, всі наші дії ґрунтуються на думці фахівців, думці епідеміологів, думці наших вірусологів, які знають, як себе треба поводити в таких ситуаціях – пандемії, яка зараз є в Україні. 11 травня ми будемо робити пом’якшення, бо сьогодні це дозволяє ситуація. Ці пом’якшення, які ми будемо робити, вони будуть ґрунтуватися на тих даних, які у нас є, і ми будемо впевнені, що вони у майбутньому, ці наші дії не погіршать ситуацію”, – сказав міністр.

Він наголосив, що завчасне пом’якшення карантину може звести нанівець усю роботу, зроблену за півтора місяці. Зокрема, засудив дії Черкаської міської ради, яка послабила карантинні заходи в обласному центрі. Цією справою вже займаються правоохоронці, які відкрили кримінальне провадження. Наразі очільник МОЗ перебуває у Черкасах з робочим візитом, де відвідає чотири медичні заклади, починаючи з обласної дитячої лікарні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com