Ситуація на фронті складна, через затримку поставок озброєння, – Умєров

25.02.2024, 17:00
154736

Міністр оборони Рустем Умєров розповів, як затримка поставок західного озброєння впливає на ситуацію на фронті.

Читайте також: Ігнат припустив, коли F-16 можуть з’явитися в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав під час виступу на Форумі “Україна. Рік 2024”. Зокрема, він відповів на запитання, наскільки на фронт впливає відсутність винищувачів F-16 та уточнив, що Захід не виконав 50% зобов’язань щодо вчасного постачання зброї Україні.

“З того часу, як ситуація на фронті є динамічною, наразі зобов’язання не є виконанням доставок. 50% зобов’язань не виконуються щодо вчасного постачання”, – сказав Умєров.

За його словами, такі затримки у допомозі партнерів призводять до втрати людей і територій. “Це війна, коли сили союзників повинні робити доставки вчасно”, – заявив Умєров.

Водночас він сказав, що Україні вдалося перемогти російські окупаційні сили на півночі, завдавати росіянам поразок у Чорному морі, і це робиться без переваги у повітряному просторі.

“Звісно, усі платформи, які нам постачатимуть, є важливими, особливо, якщо вони озброєні і відповідають високому рівню”, – відзначив Умєров.

За його словами, будь-які системи озброєння мають відповідати тому, чи здатні вони допомогти Україні завдати поразки російським повітряним силам.

“Я не збираюсь говорити про деталі, але у нас є план. Ми працюємо відповідно до плану. Ми робимо усе можливе і неможливе, але без своєчасних поставок, ситуація стає складнішою для нас”, – сказав міністр оборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com