“Ситуація щодо коронавірусу в Дніпрі котиться в прірву”: переповнені лікарні та хірурги, які терміново вчаться надавати допомогу хворим

2.10.2020, 22:20
85680

У Дніпрі у той час, як у мерії заявляють про достатню кількість медперсоналу, ліків та обладнання для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19, в обласній лікарні імені Мечникова попереджають, що ситуація близька до катастрофічної. В обласній владі, а також деякі експерти нарікають, що на зростання кількості хворих на COVID-19 вплинуло і масове святкування Дня міста. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Організм не витримав: у Дніпрі помер 2-річний хлопчик, якого пошматували вівчарки

Обласна лікарня імені Мечникова в Дніпрі раніше була основною, куди доправляли поранених з війни на Донбасі. В останні місяці вона стала одним із осередків боротьби з коронавірусом.

“Ситуація щодо ковіду в Дніпрі котиться в прірву. Тут вже помітно, що ми повністю зайшли в справжню другу хвилю коронавірусу”, – заявив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні Сергій Риженко.

Лікарів-хірургів терміново перепрофілюють надавати допомогу. Молодий хірург Віталій Назаренко визнає, що умови роботи вкрай складні.

Масове святкування Дня міста в Дніпрі, попри перестороги медиків, мерія таки вирішила провести. Було авіа шоу, концерт класичної музики, лазерне дійство і – 10 500 селфі очільника міста Бориса Філатова. Мер сам так і написав у себе на сторінці. І запросив охочих знайти фото з собою. Що характерно, майже на всіх світлинах маски немає ані на міському очільнику, ані на містянах, не кажучи вже про соціальну дистанцію.

На початку карантину за вказівкою мера у Дніпрі вирили 600 могил, мовляв, щоб попередити громадян про реальну небезпеку COVID-19. Його заступник запевняє, що до епідемії місто підготувалось заздалегідь.

Читайте також: У Дніпрі зеленкою облили мера міста Філатова

“Ми почали готуватися як раніше, з ініціативи Бориса Філатова місто виділило 98 млн грн в резервних фонд. Закуплено все необхідне, у нас все є, починаючи від ліків і закінчуючи медичною технікою”, – каже заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський.

Очільник департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської області Валерій Сердюк попереджає, що за такого нехтування карантину Дніпро до кінця місяця опиниться в “червоній” карантинній зоні.

“Ми не можемо самостійно впоратися, якщо повністю ігноруються карантинні правила. Там, де починає розвиватися інфекція, де починається пожежа, то давайте не допускати цієї пожежі. Якщо сьогодні, розуміючи що вже 300, по місту – 240, то вже завтра буде 500! І якщо завтра буде 500, то ми розуміємо, що до кінця місяця нам не вистачить госпітальних баз”, – пояснює Валерій Сердюк.

У деяких лікарнях Дніпра вже вдаються до крайніх заходів. Адміністративними справами відтепер займатимуться лише професура й доценти. Лікарі нижчої ланки максимально приділятимуть час хворим.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com