Ситуація в енергосистемі складна: “Укренерго” закликало економити електрику

4.12.2023, 17:02
150806

Ситуація в енергосистемі України на 4 грудня складна. Висока аварійність енергоблоків та прогнозоване похолодання можуть призвести до дефіциту в енергосистемі.

Читайте також: Підрив на БАМі і снаряди з Північної Кореї: полковник запасу СБУ Притула про важливість операції

Про це повідомили в “Укренерго”.

Стан енергосистеми України

Ситуація в енергосистемі України залишається складною станом на 4 грудня. Зокрема, вранці одна з теплоцентралей на півдні зупинила роботу через пошкодження під час ворожого обстрілу.

Окрім того, протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт було виведено п’ять блоків на ТЕС у різних регіонах. Щодо сонячних електростанції, то вони не можуть працювати на максимумі через щільну хмарність.

Поки що для споживачів достатньо електроенергії, виробленої українськими електростанціями. В “Укренерго” наразі не прогнозують дефіциту в енергосистемі протягом доби.

Чому треба економити електроенергію

“Але синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня. Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію”, – пояснили в “Укренерго”.

Том додали, що ліміти споживання електроенергії не запроваджувались, і графіки відключень світла не вводилися та не прогнозуються.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com