Тайвань зафіксував у небі китайські повітряні кулі – вони пролетіли поблизу авіабази

3.01.2024, 12:31
152303

Міністерство оборони Тайваню зафіксувало над островом три китайські повітряні кулі – вони пролетіли поблизу авіабази Військово-повітряних сил країни.

Читайте також: Шольц може піти у відставку 2024 року: у Німеччині вже визначились з наступником

Про це пише Reuters.

Три китайські повітряні кулі пролетіли над Тайванем у вівторок, 2 січня. Ще одну зафіксували над Тайванською протокою. Вони перебували на відстані 194 км, 296 км і 294 км на південний захід від Чін Чуань Кан, де розташована база Військово-повітряних сил Тайваню.

Згодом вони зникли у різних точках. У Міноборони відмовилося відповідати на запитання про точне призначення повітряних куль, проте, ймовірно, вони були метеорологічними.

“Можливість Китаєм використовувати повітряні кулі для шпигунства стала глобальною проблемою в лютому 2023 року, коли США збили, за їх словами, китайську повітряну кулю для спостереження. Китай заявив, що повітряна куля була цивільним судном, яке випадково заблукало”, – пише Reuters

Напередодні президентських і парламентських виборів, які відбудуться 13 січня, Тайвань перебуває у стані підвищеної готовності до дій Китаю, як військовоих, так і політичних. Китай вважає острів своєю територією.

У оборонному відомстві Тайваню заявили, що вони “уважно стежать і належним чином реагують” на повітряні кулі та збирають інформацію про їхній шлях.

За останні чотири роки Китай активізував військову активність навколо Тайваню, і китайські винищувачі та військові кораблі тепер регулярно діють у протоці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com