Такого розмаху вже не буде: цього року на параді у Москві візьме участь менше техніки і людей, ніж торік

30.04.2022, 11:31
118554

Цього року військовий парад на Красній площі у Москві 9 травня за розмахом буде не таким численним, як минулого року.

Читайте також: ЗСУ вдарять по Кримському мосту, щойно з’явиться можливість, – РНБО

Про це з посиланням на Міноборони РФ повідомляє російська служба BBC.

Зазначається, що менше буде як людей, так і техніки, а також до столиці Росії цього року не приїде і жоден закордонний лідер.

Так, згідно з інформацією оборонного відомства країни-агресорки про склад парадних колон, у 2022 році у них братимуть усього участь 129 одиниць військової техніки, тоді як минуло року була 191 військова машина.

У пішому строю Красною площею пройдуть близько 10 тисяч людей, зокрема і діти з воєнізованого руху “Юнармія” та співробітники МНС. У 2021 році у параді брали участь 12 тисяч людей. А ось, що стосується авіації, то її цього року буде більше на одну одиницю – 77 літаків та вертольотів.

Більше того, згідно з опублікованим Міноборони РФ порядком проходження колон видно, що параді-2022 не будуть показані: танки Т-80БВМ, самохідно-артилерійські установки 2С35 “Коаліція-СВ”, важкі вогнеметні системи ТОС-1А “Сонцепек”, машини інженерної системи дистанційного мінування “Замедление”, зенітний комплекс “Панцир-С”, а також всі машини Росгвардії.

Варто зазначити, що у Міноборони Росії не пояснюють і не коментують причини зменшення розмахів цьогорічного параду так само, як і не оприлюднюють реальні цифри втрат на війні в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com