Таліби в Афганістані дозволили вчитися у школах тільки хлопчикам

18.09.2021, 20:53
101235

Афганські дівчата не зможуть повернутися до навчання в середній школі, а викладачки – до роботи у закладах середньої освіти, оскільки члени руху “Талібан” дозволили ходити на уроки тільки хлопчикам та вчителям-чоловікам.

Читайте також: На Донбасі дають їжу за голосування на виборах до Держдуми

Нове міністерство освіти Афганістану оголосило, що учні та вчителі чоловічої статі мають повернутися до навчання в середній школі в суботу, 18 вересня. Водночас у заяві про відновлення занять не згадується ні про учениць, ні про викладачок.

При цьому офіційний представник “Талібану” Забіхулла Моджахед заявив, що відкрити школи для представниць жіночої статі нібито “планується незабаром”. Він запевнив, що чиновники в даний час працюють над “процедурою” для цього, передає Українська правда з посиланням на BBC

Водночас афганська школярка, ім’я якої не розкривається, сказала журналістам, що почувається спустошеною, а перспективи в освіті “виглядають дуже похмуро”.

Інша 16-річна школярка з Кабула зазначила, що це був “сумний день”.

“Я хотіла стати лікарем! І ця мрія зруйнована. Не думаю, що вони дозволять нам повернутися до школи. Вони не хочуть, щоб жінки здобували освіту”, – сказала дівчина.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com