“Таліби” входять до столиці Афганістану: уряд домовляється про мирне передавання влади

15.08.2021, 17:47
98755

Бойовики руху “Талібан” почали входити до столиці Афганістану Кабула відразу з усіх боків.

Читайте також: З 16 серпня в Україні — до +36: як довго протримається «африканська» спека

Про це повідомляє  Reuters з посиланням на МВС Афганістану.

За словами чиновників, бойових дій не було. Бойовики “Талібану” перебувають в районах Калакан, Карабах і Пагман. Зазначається, що “таліби” нібито наказали бійцям утриматися від насильства та не чинити безладу. Крім того, кажуть про коридор для тих, хто захоче покинути територію столиці.

Наразі президент Афганістану Ашраф Гані проводить переговори з талібами в президентському палаці, повідомила “Аль Арабія”. За версією видання, Гані може піти у відставку вже сьогодні. Раніше він ніби то мав переговори із США та ООН.

Своєю чергою, Міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал повідомляв, що столицю передадуть талібам. У своєму відеозвернені він запевнив, що бойовики не будуть нападати на місто. “Населення не повинне боятися, місто Кабул не зазнає нападу, і передача буде відбуватися мирно, – заявив глава МВС.

Слід зауважити, що раніше “Талібан” захопив стратегічне місто Джелалабад –  п’яте за величиною. На ранок 15 серпня Кабул залишався єдиним великим місто країни під контролем уряду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com