Таліби заборонили чоловікам стригти бороди: перукарі та барбери отримують погрози

27.09.2021, 16:30
101857

Радикальні ісламісти “Талібану”, які захопили владу в Афганістані, продовжують наступати на демократичні свободи місцевого населення

Тепер новим порядкам піддаються чоловіки, яким “новий режим” заборонив стригти бороди, що нібито порушує закони шаріату.

Як повідомляє ВВС, таліби не обмежуються негласними розпорядженнями. Власники перукарень та барбери нарікають на регулярні загрози та заборону займатися бізнесом, пише OBOZREVATEL.

Читайте також: Українцям нагадали про зміни, яких треба дотримуватися за кермом вже з 1 жовтня

Спочатку заборона мала місце тільки в провінції Гільменд, проте з часом поширився по більш великих містах, включаючи і Кабул. Афганські чоловіки перестали звертатися до майстрів за доглядом і модними стрижками, щоб не відрізнятися на тлі талібів та не привертати до себе небажану увагу бойовиків.

“Я займався перукарнях бізнесом 15 років, тепер я бачу, що продовжувати немає сенсу. Я вже знизив ціни майже на весь перелік послуг, але клієнтів все одно майже немає”, – розповів співробітник одного з салонів Кабула.

“Мені зателефонував один чоловік, і представився чиновником. Проінструктували мене, мовляв, більше не треба “слідувати американського стилю” і стригти людям бороди. В іншому випадку до мого закладу прийдуть якісь інспектора і покарають: це може бути штраф, а може – і арешт “, – заявив в анонімному коментарі західним журналістам власник великої перукарні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com