Таліби застосовують насильство і тортури до журналістів

10.09.2021, 20:00
100657

Застосувавши тортури до журналістів в Кабулі, таліби показали, що не збираються виконувати свої обіцянки про вільні ЗМІ

Після відходу військ коаліції владу в Афганістані захопили таліби. На перших своїх прес-конференціях представники Талібану, намагаючись створити привабливий образ нової влади, дали чимало обіцянок, в тому числі про те, що журналістам нема чого боятися, і ніхто не буде чинити перешкод їхній професійній діяльності. Однак здається, не всі свої обіцянки вони готові виконувати.

Читайте також: Штрафи до $3000 і обов’язкова вакцинація: стратегія Байдена для виходу США з пандемії

Весь світ облетіли новини про затримання журналістів під час висвітлення акції протесту за права жінок в Кабулі. Багато світових ЗМІ гостро відреагували на арешти журналістів, застосування насильства до них і вилучення апаратури. “Телеграф” пропонує вам ознайомитися з реакцією засобів масової інформації по всьому світу.

Стаття на сайті “BBC” повідомляє, що в Кабулі під час виконання своєї роботи затримали багатьох журналістів, відправили їх до поліцейського відділку, і жорстоко побили. Причиною таких дій було те, що вони намагалися висвітлювати акції протесту.

На фотографіях, які розповсюджуються в Інтернеті, відображені два журналіста газети “Etilaatroz” з рубцями і синцями після арешту.

Один з них, Таки Дарьябі, розповів в інтерв’ю “BBC”, що його доставили до районного відділу поліції, де били ногами і руками.

У середу, 8 вересня, знімальна група “BBC” також отримала заборону на проведення зйомок.

Інформаційне агентство Афганістану “Толо” повідомило, що їх оператор був заарештований і утримувався талібами майже три години.

Раніше на цьому тижні таліби, що захопили контроль над Афганістаном, оголосили про формування тимчасового уряду, що складається тільки з чоловіків, для управління країною.

З тих пір вони фактично заборонили протести, оголосивши їх незаконними, якщо тільки вони попередньо не отримають на це дозвіл міністерства юстиції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com