Танкіст, який 5 років провів у полоні бойовиків повідомив, що повернувся на фронт (фото)

4.10.2020, 11:53
85758

Звільнений при обміні танкіст Богдан Пантюшенко, який брав участь в боях біля Донецького аеропорту, а потім 5 років провів в полоні, знову повернувся на фронт. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній Мережі.

Читайте також: Чергова втрата на Донбасі: внаслідок обстрілу бойовиків загинув боєць ЗСУ

Він повідомив, що його підрозділ зараз знаходиться в Донецькій області і готовий у разі наказу вступити в бій. “Техніка, звичайно, не новітні зразки, але справна і готова до застосування, проблем з боєкомплектом і паливно-мастильними матеріалами не спостерігається, люди підготовлені”, – поділився своїми враженнями військовослужбовець.

Проте назвав він і недоліки, які помітив на фронті. “Відсутнє патріотично-просвітницьке виховання. По телебаченню найкраще показують центральні канали РФ та канали з окупованих територій. Українське ТБ можливо дивитись лише у ясну погоду”, – заявив він.

Серед недоліків і вбачає те, що доводиться слухати російських виконавців через відсутність альтернативи.  “Щодо стройової частини, папери перебирати швидко та якісно ще потрібно вчитися. Є проблеми з УБД, відпустками, виплатами, які потребують прямих і швидких рішень”, – написав боєць.

Нагадаємо, що Богдан Пантюшенко родом з Білої Церкви Київської області. У 2015 році боєць командував екіпажем танка Т-64Б і виконував завдання в районі Путилівського автомобільного моста біля селища Спартак під Донецьком. Метою операції було розблокування Донецького аеропорту, але виконати це не вдалося, танкісти потрапили в засідку.

З 18 січня 2015 року та до 29 грудня 2019 року Пантюшенко провів в полоні. Бойовики збиралися тримати його в ув’язненні 18 років, але в 2019 боєць був звільнений під час обміну.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com