Танки, артилерія і ППО: 9 країн Європи пообіцяли безпрецедентну військову допомогу Україні

20.01.2023, 08:32
134474

Представники Міноборони дев’яти країн Європи підписали 19 січня “Талліннську декларацію” із зобов’язанням про подальшу військову допомогу Україні у війні з Росією.

Читайте також: Генсек МЗС Естонії повідомив, які Росія планує здійснити операції у війні проти України

Текст “Талліннської декларації” опублікований у Мережі.

Серед підписантів – міністри оборони Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, представники Міністерств оборони Данії, Нідерландів, Словаччини та Чехії.

У тексті декларації зазначається, що країни-підписанти продовжать підтримувати Україну в її переході від спротиву до витіснення російських військ зі своєї території.

“Об’єднуючи зусилля членів і партнерів Альянсу, ми гарантуємо, що глобальна військова підтримка буде максимально стратегічною і скоординованою”, – вказано в тексті документа.

У ньому також йдеться, що новий рівень підтримки України вимагає надання танків, ППО і ПРО.

“Тому ми зобов’язуємося спільно продовжувати надавати безпрецедентну допомогу, зокрема основні бойові танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бойові машини піхоти для оборони України”, – наголосили підписанти декларації.

Вони закликали й інших членів НАТО та партнерів брати це за приклад і якнайшвидше теж надати Україні пакети допомоги задля забезпечення її перемоги на полі бою 2023 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com