Тарифи на електроенергію в Україні повинні бути вдвічі вищими

24.06.2021, 15:02
97804

В Україні собівартість електроенергії досягає 3,9 грн за кВт*год, водночас чинний тариф становить всього 1,68 грн за кВт*год. Із такою ціною, наприклад, у разі споживанні 500 кВт*год на місяць довелося б платити 1950 замість 1750 грн.

Читайте також: Пенсії у 2021 році: українцям готують нові сюрпризи

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Заступник директора з розвитку “Августа” Олег Наумік підрахував: собівартість електроенергії для кінцевого споживача може досягати 3,90 грн за кВт*год. А в Міністерстві енергетики додали: тільки на те, щоб уже згенерований кВт*год доставити в квартиру, доводиться витрачати 1,51 грн. І за тарифу в 1,68 грн на виробництво електроенергії залишається тільки 18 копійок!

Низькі тарифи призводять до дефіциту коштів на генерацію електроенергії, до щораз більших боргів. Якщо ситуацію не змінити, це може призвести до банкрутства підприємств. Із січня 2021-го Кабмін уже зробив крок на шляху до зрівнювання цін: скасував пільгову вартість електроенергії для тих, хто споживає до 100 кВт*год. У минулому році такий тариф становив усього 90 копійок, це не покривало навіть витрати на доставку вже виробленої електроенергії.

До речі, підвищувати тариф на струм до зазначених відміток не будуть. Замість цього уряд розглядає варіант зменшити (або залишити на чинному рівні) ціну для тих, хто споживає до 100 кВт*год електроенергії на місяць, і підвищити ціну для тих, хто витрачає багато струму.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com