“Тече лайно всюди, струменем, потоком”: окупований Крим заливає нечистотами (відео)

14.07.2020, 10:11
78265

Один з пляжів окупованого Криму заливає нечистотами. В той же час відпочивальники продовжують загоряти та купатися.

Читайте також: Повідомили про стан хлопчика, який у страшній аварії втратив батьків та рідних

Кадри розмістив на своїй сторінці в Facebook громадський працівник Олександр Таліпов, пише Главком.

На записі показаний один з пляжів Коктебеля, на який стікає міська каналізація. У цей момент на узбережжі загоряють і купаються люди.

“Тече лайно всюди, струменем, потоком”, – прокоментував автор.

“Друзі, приїжджайте в Коктебель! Зараз адміністрація проводить акцію, купаєшся в морі – проводиш два тижні безкоштовно в “комфортабельній” лікарні! А якщо, серйозно, не смішно, на цьому місці каналізація в море тече вже котрий рік, за це вже треба саджати, імпотенція Феодосійської влади набридла!”, – йдеться в повідомленні.


Як розповів Таліпов виданню Ridus, аналогічна ситуація спостерігається і на інших курортах півострова, наприклад, в Феодосії. У великих населених пунктах, зазначив він, очисні споруди давно застаріли і потребують модернізації та ремонту.

Основна проблема, пояснив громадський працівник, полягає в тому, що споруди розраховані на певний обсяг обробки стоків, але в туристичний сезон він збільшується за рахунок приїжджих, і це призводить до того, що колектор переповнюється.

У свою чергу, глава кримської громадської організації “Екологія і світ” Артем Артов розповів журналістам, що проблему створюють, в тому числі, і власники гостьових будинків, не підключених до системи каналізації. Це призводить до того, що всі їхні відходи стікають по дощовій каналізації в море і на пляжний пісок.

Все це, зазначив Артов, призводить до ризику для здоров’я туристів, які під час купання можуть підхопити інфекційні захворювання.

“Вихід – дикі пляжі далеко від населених пунктів, там вода чиста”, – підсумував кримський еколог.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com