Тема – членство України в НАТО: Шольц, Макрон і Дуда зберуться на зустріч у Парижі

9.06.2023, 15:31
141946

У Парижі 12 червня зустрінуться канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Польщі Анджей Дуда і лідер Франції Еммануель Макрон, які обговорять членство України в НАТО і гарантії безпеки для держави.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли про кількість збитих вночі ракет і дронів

Про це повідомляє Politico.

Згідно з повідомленням, 12 червня Шольц і Дуда вирушать до Парижа для переговорів за вечерею із Макроном. Очікується, що розмова буде присвячена прагненню України до членства в НАТО, а також гарантіям безпеки для держави напередодні липневого саміту Альянсу.

Видання нагадало, що минулого тижня Макрон закликав надати Україні “надійні, конкретні та відчутні” гарантії безпеки. Президент Франції також заявив, що Україні слід запропонувати “шлях до членства в НАТО”.

Дещо обережніше висловився Шольц, який сказав, що увага має бути зосереджена не на членстві України в Альянсі, а на тому, як окремі країни можуть підтримати державу.

Щодо позиції Польщі, то її лідери неодноразово закликали надати Україні надійні гарантії безпеки. Так, 6 червня Дуда мав зустріч із кількома лідерами країн-членів НАТО у Східній Європі, на якій сторони обговорили війну в Україні та її прохання щодо вступу до Альянсу.

У матеріалі зазначається – на сьогодні існує широке розуміння того, що Україна не зможе приєднатися до НАТО, допоки триває війна з Росією. Водночас члени Альянсу мають різні думки щодо того, як слід реагувати на нинішнє прагнення України до членства.

Анонімний французький дипломат висловив думку, членам НАТО слід надіслати сильний сигнал Росії в той момент, коли українські війська переходять до контрнаступу.

“Якщо ми не знайдемо рішення, яке задовольнить усіх, є ризик, що ми не прийдемо… до єдиної заяви, і це, очевидно, буде найбільшим подарунком, який би ми могли зробити Росії”, – сказав французький дипломат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com