Тернопільська обласна рада вимагає відставки Кабміну через закон про ринок землі

14.11.2019, 20:10
52245

Тернопільська обласна рада висловила недовіру Кабміну та вимагає відставки уряду через прийняття в першому читанні законопроекту про ринок землі в Україні.

Читайте також: Одіозний нардеп Гончаренко жбурнув землю собі в обличчя, записуючи відео проти зняття мораторію на продаж землі

Про це йдеться у зверненні до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, керівників депутатських груп та фракцій парламенту, прийнятому сьогодні на сесії обласної ради, пише УНІАН.

За неї проголосувало 36 депутатів з 51. У своїй заяві депутати засудили прийняття в першому читанні законопроекту про запровадження ринку землі (законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”).

“Це було зроблено, незважаючи на спротив органів місцевого самоврядування, численні акції протесту фермерів, представників агропромислових підприємств, небайдужих громадян України, політичних та громадських організацій. Ми, депутати Тернопільської обласної ради, послідовно відстоюючи інтереси громади Тернопільщини, заявляємо про свою категоричну незгоду зі спробами, спрямованими на запровадження в Україні так званого “ринку землі”, який несе у собі загрозу знищення, загрожує стабільності в економіці та державному суверенітету”, – йдеться у заяві.

Відтак “за вчинення дій, спрямованих на руйнацію аграрного сектору України” депутати висловили недовіру Кабінету міністрів на чолі з прем’єром Олексієм Гончаруком, висунули вимогу відставки уряду, а також закликали Верховні Раду припинити кроки з подальшого розгляду законопроекту. Окрім цього, депутати закликали жителів Тернопільщини після прийняття Закону про порядок відкликання народних депутатів, одразу розпочати процедуру відкликання депутатів від Тернопільщини, які підтримали законопроект про ринок землі в першому читанні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com