Тіхановська закликала лідерів Європи не визнавати результати виборів в Білорусі (відео)

19.08.2020, 11:09
81758

Головна опонентка чинної влади Білорусі Світлана Тіхановська випустила звернення до ЄС. Вона заявила, що вибори 9-ого серпня не були ні чесними, ні прозорими, а їх результати були сфальсифікованими.

Читайте також: Білорусь привела в повну боєготовність війська на західних кордонах

Про це вона заявила у відеозверненні, пише РБК-Україна.

Тіхановська заявила, що люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, піддані тортурам режимом.

“Я закликаю вас не визнавати ці сфальсифіковані вибори. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяти мирну передачу влади, я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі”, – заявила вона.

За її словами, ця рада очолить процес мирної передачі влади за допомогою діалогу і оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

Читайте також: Цифри вигадані: на виборчкомах Білорусі розповіли, як підтасовувалися результати виборів

“Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу”, – заявила вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com