Тіна Кароль поділилася сімейними рецептами смачної сирної паски
Напередодні свята Пасхи ділимося з вами черговим зірковим рецептом, а точніше одразу двома рецептами. Співачка Тіна Кароль розповіла, як готує сирную пасху і поділилася фірмовим сімейним рецептом.
Читайте також: “Спалилися”: Тіна Кароль і Дан Балан злилися в солодкому поцілунку, сумнівів вже немає (відео)
Перший рецепт сирної паски досить простий і швидкий і навіть не вимагає випікання.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Сир – 600 г
Вершкове масло – 150 г
сметана – 150 мл
цукор – 1 склянка
волоські горіхи – 100 г
курага – 200 г
родзинки – 200 г
Готуємо сирну паску
Для цього необхідно розм’якшити вершкове масло і розтерти його з цукром. Сир двічі пропустити через дрібне сито. Сухофрукти обдати окропом і подрібнити за допомогою блендера разом з горіхами. Всі інгредієнти з’єднати в скляній мисці і ретельно вимішати до однорідної маси. Потім накрити сирну масу плівкою і залишити в холодильнику на 8 годин.
Потім виступившу за цей час сироватку необхідно злити, а сирну масу щільно укласти у форму для випікання. Накрити ємність фольгою і залишити в холодильнику ще на 4 години. Перед подачею на стіл перевернути красиву сирну масу на тарілку.
Другий рецепт Тіна Кароль отримала від своєї мами.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Сир – 1 кг
Вершки 10% жирності – 1 стакан
Яйця – 5 штук
Цукор – 2 склянки
Вершкове масло – 1 пачка
Родзинки (світлі), волоські горіхи, цукати – по 100 грамів
Ванільний цукор – 1 пакетик
Цедра одного лимона
Як приготувати сирну масу
Спочатку потрібно відокремити жовтки від білків і збити їх, потім додати туди вершки і довести до кипіння в каструлі з товстим дном постійно при цьому помішуючи. Поки маса охолоджується, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте і висушіть. Натріть цедру одного лимона. У масу, яка охолола, покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть. Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор, добре перемішайте. Суміш необхідно викласти у форму для паски на два шари вологої марлі і поставити в холодильник під гніт на 12 годин. Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур’ю, посипками.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)