Томос можна отримати у кожен дім: як це зробити

18.05.2019, 22:54
25498

На сьогодні зробили вже кілька тисяч копій Томосу. Деякі можна придбати у релігійних крамницях. Про це каже клірик трапезного храму Софія Київська, священик Православної церкви України Іван Сидор, передає УНН.

Читайте також: Філарет запевнив, що підстав забрати томос через відновлення УПЦ КП немає

“Через кілька тижнів, десь місяць пройшов, як був наданий Томос Православній церкві України, були зроблені точні копії. Це і копія оригінального тексту, а також копія, яка перекладена українською мовою, щоб люди могли не лише дивитися, але й читаючи могли розуміти, що там написано. Про точну кількість говорити важко. Мова йде про декілька тисяч копій, я думаю, близько п’яти тисяч”, – розповів отець Сидор.

Він пояснив, що копії набагато менші за оригінал Томосу. Зроблено це для зручності читання і зберігання. Адже основна мета копій, щоб у кожному українському храмі був Томос.

“Священики, які бажають отримати цю копію Томоса, приїжджають до свого єпархіального управління. Там пишуть прохання на те, що хочуть отримати таку копію. Їм цю копію видають”, – додає священик.

За його словами, копії документу вже можна придбати в релігійних кіосках.

“Я знаю, в деяких церковних крамницях вони вже були у продажі… І основна мета – це, аби Томос був у кожній хаті й храмі. Наприклад, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря є церковна лавка, і я бачив, що їх продавали”, – сказав отець Сидор.

Він наголосив, що продають копії по собівартості: “це не заробляння грошей, адже Томос – це важливий документ, на який ми чекали дуже довго”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com