Тонни отрути в консервах: чим насправді годують ЗСУ та чому продукти не доходять до військових

1.02.2024, 09:33
153515

Українські військові протягом 2023 року отримали майже 5,5 тисячі тонн неякісних консервів.

Читайте також: “Прострелити коліно” за непокору: українці обурені заявою командира 118-ї бригади ТРО

Про це повідомив член Комісії з питань комунікацій, кадрової роботи та експертних обговорень Геннадій Кривошея, пише Укрінформ.

“Велика частина продукції, яку постачають або намагаються поставити до ЗСУ, має досить сумнівну якість самого товару. Передусім я говорю про продукти харчування. Щоб ви могли зрозуміти, від початку цього року близько 30% яєць, по яких проводилося дослідження, були повернуті Управлінням безпечності харчових продуктів. Тобто фактично це 30% товару, який не потрапив до наших військових, а був попередньо перевірений і був завернутий назад постачальникам. І таких фактів дуже багато”, – розповів Кривошея.

Він підкреслив, що завдяки втручанню членів Громадської ради вдалося налагодити роботу лабораторій, які перевіряють якість продуктів, що надходять до війська.

“На сьогоднішній день проводяться дослідження по продукції, яка є обов’язковою і про яку доволі часто всі говорять – це консервовані продукти, зокрема м’ясо, риба, каші, тобто все це перевіряється. В середньому якщо ми візьмемо кількість по тоннажу, то за 2023 рік було перевірено близько 39 тисяч тонн продукції, яка є консервованою. З них 14% було завернуто, це 5433 тонни”, – повідомив Кривошея.

За його словами, під час роботи з’ясувалося, що існує дефіцит інспекторів, які працюють при управлінні і військових частинах та перевіряють безпечність і якість товарів. Наразі кількість інспекторів збільшена, і це дозволить оперативніше перевіряти товари, що постачаються до війська.

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення корупція в Україні набула особливо цинічних форм. Лише за останні чотири місяці в Міноборони виявили порушень на понад 10 млрд грн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com