Тотальна заборона на продаж ароматизованих та електронних сигарет: штраф десять тисяч

9.07.2023, 22:25
143529

За кілька днів запрацюють норми закону, які передбачають заборону продавати ароматизовані сигарети та рідин в електронні сигарети, а також рекламувати та стимулювати продаж тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них.

Читайте також: Вражає дихальні шляхи: вчені шукають вакцину від нового вірусу, схожого на COVID-19

Незабаром в Україні може зменшитися кількість курців. Все через те, що з 11 липня в країні почне працювати тотальна заборона на продаж ароматизованих сигарет та рідин для електронних сигарет. Про це йдеться у законі № 4358 “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну”.

Документ було ухвалено ще наприкінці 2021 року.Отже, за кілька днів запрацюють норми закону, які передбачають:

– заборона продавати ароматизовані сигарети;

– заборона продажу рідин в електронні сигарети.

Закон також забороняє рекламувати та стимулювати продаж тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них. Крім того:

– збільшиться площа медичних попереджень на упаковках цигарок (65% пачки) із реалістичними зображеннями хвороб, поява яких провокує куріння;

– перший штраф за продаж ароматизованих сигарет та рідин до електронних сигарет за реалізацію неповнолітнім особам складатиме 1 020 грн, а за повторне порушення збільшиться до 10 200 грн;

– забороняється використовувати пристрої для нагрівання сигарет у всіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних сигарет.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну та заборонила, серед усього, курити електронні сигарети у громадських місцях. Законопроект підтримали 317 нардепів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com