Трамп представляє унікальну загрозу для Європи, якій важко протидіяти, – CNN

15.01.2024, 19:03
152850

Повернення Дональда Трампа у Білий дім є “унікальною загрозою” для Європи, протидіяти якій досить складно. Імовірно його переобрання призведе до подальшого віддалення Європи від США, йдеться у статті CNN, присвяченій цьому питанню.

Читайте також: Путін, можливо, збирається почати апокаліптичний напад – The Telegraph

Автор публікації зауважує, що для європейців Америка, на відміну від Китаю чи Росії, не є ворожою державою, яка здійснює військову чи гібридну агресію. Проти Пекіна чи Москви Європа може використовувати такі інструменти, як економічні санкції та нарощування військової присутності у проблемних регіонах.

Однак у випадку із США, такі інструменти будуть неприйнятними навіть як відповідь на недружню поведінку Трампа-президента. Особливо зважаючи на те, що сам Трамп схильний до надмірних емоційних реакцій.

Деякі дипломати, з якими поспілкувалося видання, дійшли висновку, що в разі перемоги Трампа на виборах в США найкращою стратегією для Європи буде зберігати спокій і продовжувати віддалятися від США.

“Минулого разу ми витратили стільки часу, намагаючись відреагувати щоразу, коли Трамп висловлював будь-яку думку, яка тільки-но спадала йому на думку. Досить часто, однак, він не діяв відповідно до того, що говорив”, – сказав неназваний представник ЄС в інтерв’ю CNN.

Інший європейський дипломат зауважив, що в нинішніх умовах Брюссель більше не може відволікатися на витівки Трампа, як це було під час його першого президентства. І якщо Трамп вирішить остаточно припинити підтримку України, за словами дипломата, це не стане прикладом для наслідування в Європі.

“Якщо він почне говорити про це, ми мало що зможемо зробити. Ми просто повинні бути зрілими і продовжувати [підтримку України], тому що як би ця війна не закінчилася, наслідки буде нести Європа, а не Америка”, – зазначив дипломат.

Втім автори публікації зауважують, що проблема Трампа для Європи полягає ще й у тому, що знадобляться роки, можливо, десятиліття, щоб покласти край залежності Європи від США. І поки цю залежність долатимуть, європейцям буде дуже важко ігнорувати слова і дії лідера найвпливовішої держави на планеті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com