Трамп звернувся до Європи прийняти у себе під суд терористів “Ісламської держави”

18.02.2019, 09:30
12542

Президент США Дональд Трамп попросив європейські країни взяти до себе сотні бойовиків терористичної організації “Ісламська держава”, захоплених американськими збройними силами разом з курдськими угрупуваннями в ході операції в Сирії.

Читайте також: Курдські війська взяли контроль над останнім форпостом “Ісламської держави”

Дональд Трамп попросив країни ЄС взяти під свій суд терористів “Ісламської держави”, інакше йому доведеться їх просто випустити. Відповідний запис Президент розмістив в неділю, 17 лютого, в Twitter.

“США просять Велику Британію, Францію, Німеччину та інших європейських союзників забрати понад 800 бойовиків ІД, захоплених у Сирії, і віддати їх під суд. Халіфат незабаром впаде. В іншому разі не буде нічого хорошого – нам доведеться відпустити їх на волю”, – сказав Трамп.

За його твердженням, Вашингтон не хотів би, щоб джихадісти заполонили Європу. “Ми так багато всього робимо і витрачаємо стільки ресурсів. Тепер пора іншим підключитися і виконати ту роботу, яку вони можуть здійснити”, – додав очільник Білого дому, підтвердивши на завершення, що ЗС США залишають Сирію.

Раніше міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн висловила побоювання, що розгром джихадистського угруповання “Ісламська держава” може привести до появи глобальної підпільної терористичної мережі ІД.

“Нам відомо, що “халіфат” у Сирії й Іраку фізично розгромлений. Але варто констатувати, що на даний час ІД змінює своє обличчя, глибше йде в підпілля і там формує мережі за участю інших терористичних угруповань”, – говорить вона.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com