Трампа не запросили на похорон Маккейна

27.08.2018, 12:13
3998

Президента США Дональда Трампа не запросили на похорони американського сенатора Джона Маккейна, якого не стало в суботу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

“Два республіканці, ознайомлені з плануванням похоронної церемонії, сказали, що Джорджа Буша та Барака Обаму запросили сказати промову на похоронах Маккейна. Згідно з початковими планами має бути присутній і віце-президент Майк Пенс, але не президент Дональд Трамп, з яким сенатор неодноразово сперечався”, – зазначається у повідомленні.

Родина сенатора розділяє його позицію, тому Трамп не був запрошений.

Як відомо, Маккейн не підтримував багато з починань президента США. Наприклад, зустріч з Володимиром Путіним в Гельсінкі Маккейн назвав “трагічною помилкою”, до якої привели наївність Трампа і “його симпатія до автократичних лідерів”.

У 2015 році Дональд Трамп заявив своїм виборцям в Айові, що не вважає сенатора героєм через те, що той шість років пробув в полоні у В’єтнамі. “Я поважаю людей, які не потрапляли в полон”, – заявив тоді Трамп.

Президент США Дональд Трамп заблокував пропозицію речника Білого дому Сари Сандерс і керівника апарату Джона Келлі опублікувати офіційну заяву щодо смерті Джона Маккейна, в якій вони хотіли охарактеризувати сенатора як героя.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com