Трампу надіслали пакунок з небезпечною отрутою, – CNN

20.09.2020, 10:20
84585

Цього тижня президенту США Дональду Трампу надіслали посилку з отруйною речовиною – рицином. Небезпечний пакунок перехопили правоохоронці. Про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела в правоохоронних органах.

Читайте також: Путін, Трамп і Лукашенко стали лауреатами Шнобелівської премії-2020

Як відомо, усю пошту для Білого дому перевіряють на відддаленому об’єкті. Після належної перевірки її можуть відправити до адміністрації Дональда Трампа.

Щоб перевірити присутність небезпечної речовини в пакунку, було проведено два тести. Після чого, за результатами перевірки, було встановлено, що у пакунку знаходиться високотоксична отрута – рицин.

За словами представника правоохоронних органів США, слідчі вивчають можливість того, що посилка з рицином, відправлена ​​Трампу, прийшла з Канади.

“Нам відомо про тривожні повідомлення про пакети, що містять рицин… Канадські правоохоронні органи тісно співпрацюють зі своїми американськими колегами. . Оскільки це активне розслідування, ми не можемо коментувати далі”, – заявила головний прессекретар міністра громадської безпеки Канади Білла Блера – Мері-Ліз Пауер.

Наразі справу взяли під контроль Федеральне бюро розслідувань та Секретна служба.

Зауважимо, рицин – це високотоксична речовина, яку часто використовують терористи. Отрута може мати вигляд порошку, гранул, пару чи кислоти.

При потраплянні в організм рицин викликає нудоту, блювоту і внутрішню кровотечу шлунку та кишечника. Після чого у людини відмовляє печінка, селезінка та нирки. Згодом в результаті колапсу системи кровообігу настає смерть.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com