Трампу оголосили четверте обвинувачення: у чому його підозрюють цього разу (відео)

16.08.2023, 16:03
145220

Цього разу екслідера США Дональда Трампа звинувачують у спробах вплинути на результати президентських виборів 2020-го року, на яких він програв Джо Байдену. Ситуація ускладнюється тим, що судитимуть його як учасника організованої злочинної групи разом із 18 членами команди. Мінімальний термін покарання, який загрожує Трампу, — 5 років в’язниці.

Читайте також: У Білорусі затримали матір добровольця, який воює за Україну

Про перспективи судових переслідувань Трампа та їхній вплив на майбутні президентські вибори розповіла кореспондентка ТСН у Сполучених Штатах Ольга Кошеленко.

Ця історія розпочалася близько 3 років тому. Коли під час підрахунку голосів на виборах тодішній президент Дональд Трамп зрозумів, що програє своєму супернику Джо Байдену, і не змирився. Він зателефонував  держсекретареві Штату Джорджія, де розрив був незначний,  і попросив пошукати йому майже 12 тисяч голосів, яких не вистачало, щоб обійти Байдена. В обвинувальному акті ідеться, що Трамп цілком усвідомлював, що програв. Але продовжував заперечувати це.

“Замість того, щоб дотримуватися юридичних процедур Джорджії щодо оскарження результатів виборів, підсудні створили злочинну рекетирську організацію, щоб скасувати результати”, – заявила прокурорка округу Фултон (Джорджія) Фані Вілліс.

Не пізніше опівдня 25 серпня Трамп і 18 членів його команди мають формально здатися поліції, і суд обере їм запобіжний захід. Розгляд справи може бути дуже тривалим, прогнозують юристи. Тим більше, що судитимуть усіх співучасників як організовану злочинну групу. Це погіршує справи обвинувачених, адже за змову покарання вище.

У підрахунках загального покарання, яке нині загрожує Трампу, розібратися непросто. Адже на ньому вже чотири кримінальних обвинувачення. Окрім результатів виборів, це виплата порноакторці з виборчого фонду, неналежне зберігання державних таємниць та спроба захоплення влади під час штурму Капітолію 6 січня 21-го року. Усі обвинувачення Трамп називає сфальсифікованими і залишається лідером з-поміж кандидатів у президенти від республіканської партії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com