Третина українців досі доплачують за прийом у лікаря, дослідження

13.09.2021, 16:17
100834

Третина українців доплачують за прийом у лікаря чи медичну процедуру

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дослідженні Фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва.

Читайте також: Білорусь планує закупити озброєння в Росії більш ніж на $ 1 млрд

“Третина опитаних (33%) визнала, що їм доводилося доплачувати за прийом у лікаря чи за медичну процедуру (укол, перев’язка тощо), чи діагностику (рентген, УЗД тощо), ще 35% не робили цього, а 29% українців не зверталися за такими медичними послугами”, – йдеться у результатах дослідження.

Зазначається, що у порівнянні з минулими роками, частка тих, хто не вносив додаткову плату за лікування, зросла (у 2020 р. частка становила 23%, а у 2021 р. – 35%).

Також, згідно з даними дослідження, 68% українців не поділяють думку про те, що лікарям можна і варто додатково віддячувати, щоб мати гарантію отримання якісної допомоги в майбутньому. З такою практикою не погоджуються всі регіони, а мешканці південних областей – найчастіше (77%).

Водночас зазначається, що у порівнянні з 2019 р. кількість тих, хто не вважає, що лікарям варто додатково доплачувати, зменшилася – у 2021 р. зменшилась більш ніж на 11% проти 2019 року.

Число тих, хто поділяє думку про додаткову подяку лікарям, також має тенденцію до зменшення, за три роки частка тих людей, котрі готові додатково віддячувати лікарям, зменшилась на 6%.

Загальнонаціональне опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 травня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Автономної Республіки Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Опитування проведено методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com