Троє міністрів з уряду Терези Мей подали у відставку через Brexit

26.03.2019, 13:29
18081

Три члени британського уряду, які не підтримують позицію Прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit, подали у відставку. Це сталось після того, як парламент вирішив продовжити голосування щодо виходу з ЄС.

Читайте також: Лейбористи виступили за другий референдум у Великій Британії стосовно Brexit

Парламентський заступник міністра у справах бізнесу і промисловості Річард Харрінгтон, заступник міністра закордонних справ Алістер Берт та парламентський заступник міністра охорони здоров’я Стів Брайн заявили, що ідуть у відставку, повідомляє BBC.

Харрінгтон звинуватив уряд Мей у тому, що він “грає в рулетку з життями і засобами для існування переважної більшості людей в цій країні, які працюють або іншим чином залежать від бізнесу”.

Палата громад Великої Британії має намір в середу проголосувати за альтернативну угоду Brexit, узгоджену Прем’єр-міністром Мей з ЄС.  329 депутатів проголосували за пропозицію, подану двопартійною групою, а 302 – проти. Лідер опозиційних лейбористів Джеремі Корбін вітає це рішення.

“Я вітаю Палату з тим, що він взяв справу під контроль. Уряд повинен серйозно ставитися до цього процесу, ми ще не знаємо, що буде вирішено в середу, але я знаю, що є багато депутатів, які працювали над альтернативами і  ми повинні  тепер їх обговорювати, щоб знайти консенсус”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com