Троє осіб намагались підпалити церкву МП в Запоріжжі

18.02.2019, 10:31
12546

У Запоріжжі  затримали трьох осіб, які хотіли підпалити храм, що належить до МП. Про це повідомляє УНН із посиланням на правоохоронців.

Читайте також: Андріївську церкву намагалися підпалити “коктейлем Молотова”

У Запоріжжі троє осіб намагалися підпалити храм Іонна Богослова, що належить Московському патріархату. Вони можуть бути причетними і до інших спроб саботажу.

Безбожний інцидент стався 16 лютого у Дніпровському районі міста. Двоє чоловіків – мешканці Запоріжжя та одного з сіл області – та одна жінка перелізли через огорожу церкви. Один з чоловіків намагався підпалити будівлю за допомогою займистої речовини та саморобного смолоскипа, але в нього нічого не вийшло. Палії спробували втекти, але їх затримали.

У Службі безпеки України повідомили Радіо Свобода, що затримані організатор та двоє виконавців спроби підпалу. Відкрито кримінальне провадження за 258 статтею Кримінального кодексу України – терористичний акт. Затриманих перевіряють на причетність до ще двох спроб підпалів церков у Запоріжжі у лютому.

Раніше в СБУ заявляли, що спецслужби Росії та псевдослужби незаконних бандформувань на Донбасі намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні підпалами храмів УПЦ Московського патріархату.

Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм “МГБ ЛНР/ДНР” шукають виконавців, які за дві тисячі доларів США готові підпалити культові споруди УПЦ МП. За умови надання в якості звіту відеозапису злочинних дій зловмисник обіцяв надіслати гроші на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків, інформує ТСН.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com