Три факти, які ми дізналися про Covid-19 останнім часом. Деякі дають надію, але один лякає

6.11.2021, 11:54
104509

Дослідження стосовно Covid-19 не припинено, учені радують новими відкриттями.

Поки суттєва частина населення України продовжує вірити у дурні міфи про небезпеку вакцинації, передовий світ продовжує хрестовий похід проти пандемії.

У вересні-жовтні наші знання про природу коронавірусу, особливості вакцинації та нові методи діагностики захворювання сильно розширилися, констатує оглядачка Huffington PostКетрін Пірсон.

У цій статті ми розглянемо три останні відкриття про коронавірус.

Мозковий туман після Covid-19

Про таке явище, як «мозковий туман» після перенесеного Covid-19, стали багато говорити ще минулоріч.

Ціла низка досліджень відзначала, що багато пацієнтів, перенісши коронавірус у легкій формі, потім протягом певного часу скаржилися на складності з концентрацією уваги та роботою пам’яті, загальну стомлюваність.

Згідно з новим дослідженням, результати якого були опубліковані в авторитетному виданні JAMA Network Open, ці наслідки Covid-19 для деяких пацієнтів можуть бути важчими, ніж прийнято вважати.

Учені спостерігали за 740 пацієнтами, середній вік яких становив 49 років.

Навіть за кілька місяців після одужання частина пацієнтів відчувала “мозковий туман”. Так, 18% пацієнтів скаржилися на погане засвоєння нової інформації, а 16% пацієнтів, які брали участь у дослідженні, скаржилися на проблеми із самоконтролем. Близько 25% усіх учасників дослідження скаржилися на складність із роботою пам’яті.

Автори дослідження вважають, що необхідні подальші пошукування, які покажуть, наскільки довгостроковими можуть бути наслідки коронавірусу.

Pfizer підходить для дітей

Влада США перебуває за крок від того, щоб рекомендувати застосування вакцини Pfizer для дітей віком від 5 до 11 років.

Дослідники агентства з контролю за продуктами та ліками США (FDA) опублікували дані своїх спостережень, згідно з якими вакцина Pfizer у дітей цієї вікової групи знижує ризик захворювання на коронавірус на 90,7%.

Небезпечних побічних ефектів для дитячого здоров’я виявлено не було.

FDA офіційно схвалила Pfizer для дітей. Тепер слово за Центром із контролю за захворюваннями (CDC), якщо і він схвалить вакцину, то незабаром у США розпочнеться масштабна вакцинація дітей.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com