Три країни відкликали своє вето на нафтове ембарго проти Росії – ЗМІ

2.05.2022, 11:30
118709

Таке рішення країни ухвалили перед запровадженням шостого пакету нових санкцій Євросоюзу.

Про це пише німецьке видання ZDF.

За словами високопоставленого дипломата ЄС, вирішальним фактором є те, що уряд Німеччини більше не буде гальмувати запровадження ембарго. Причиною зміни курсу Німеччини, ймовірно, є останні успіхи в пошуку альтернативних постачальників нафти. Міністр економіки Роберт Хабек оголосив, що залежність Німеччини від російської нафти була зменшена з 35 відсотків до 12 відсотків протягом восьми тижнів.

У виданні стверджують, що гальмували нафтове ембарго Угорщина, Австрія та Словаччина, а також Іспанія, Італія та Греція. За словами дипломатів, такі країни, як Словаччина та Угорщина, поки що були проти швидкої заборони на імпорт, головним чином через високу залежність від поставок російської нафти.

У південноєвропейських країнах, тим часом, очікуване підвищення цін на енергоносії після ембарго сприймається споживачами з великим занепокоєнням. Влада цих країн побоюється протестів на тлі збільшення цін на енергоносії.

Проте, навіть у разі введення ембарго, російська нафта може постачатися на європейський ринок як мінімум до осені або навіть до зими. Європа, зокрема ФРН, хоче підстрахуватися “перехідним періодом”, доки знайде нові надійні джерела постачання нафти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com