Три області в Україні потрапили до “червоної зони”

3.03.2021, 10:32
95111

Із середи, 3 березня, три області в Україні перебувають у “червоній” зоні карантину: Житомирська, Івано-Франківська і Чернівецька, – повідомляє Олексій Тітофф (OBOZREVATEL).

Читайте також: Адаптивний карантин: “червона зона” буде вводитися окремим рішенням

Житомирська область

Із 3 березня в регіоні заборонено:

– робота кафе і ресторанів (крім доставки і на винос);

– робота непродовольчих ринків та магазинів;

– робота ТРЦ, кінотеатрів, театрів і спортзалів;

– школи переходять на дистанційне навчання, за винятком дитсадків і 1-4 класів шкіл;

– заборонено всі масові заходи.

Раніше голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко сказав, що в регіоні за останні чотири тижні втричі збільшилася кількість хворих.

Івано-Франківська область

В Івано-Франківську спостерігається критична ситуація з COVID-19. У місті лікарні, які беруть хворих на коронавірус, переповнені й пацієнти лежать у коридорах. Жорсткі карантинні заходи ввели терміном з 26 лютого до 12 березня.

До того ж через посилені карантинні обмеження на Івано-Франківщині “Укрзалізниця” припинить курсування поїздів у регіоні. Водночас у компанії пояснили, як українці зможуть виїхати з області. Також припинено маршрути автобусного та авіаційного сполучення. Міський громадський транспорт працює в режимі спецперепусток.

Крім того, на в’їздах-виїздах в область встановлено КПП, на яких перевіряють температуру.

Також діють обмеження, що вводяться в “червоній” зоні: заборона на масові заходи і заборонена робота закладів харчування. Школи перейшли на “дистанційку”, дитсадки закриті.

Зазначимо, що раніше на Прикарпатті люди перекрили дорогу, вимагаючи скасувати карантин.

Чернівецька область

У Чернівецькій області з 1 березня через поширення COVID-19 ввели “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Жорсткі обмеження триватимуть щонайменше до 10 березня.

Школи перевели на дистанційний режим, працюють тільки дитячі сади. У регіоні, як і на Прикарпатті та Житомирщині, заборонено роботу кафе, магазинів, ринків тощо.

Вінницька область

У Вінницькій області з 3 березня діють обмеження “помаранчевої” зони карантину. Через COVID-19 школи перевели на дистанційне навчання.

У лікарнях заборонено планові операції і госпіталізації, консультування поліклінік державних і комунальних медустанов, крім дозволених у встановленому порядку.

У закладах харчування і громадському транспорті посилили перевірки дотримання карантинних заходів.

Додамо, що станом на 2 березня, 9 областей перебували в зоні ризику і переведені в “помаранчеву” зону: Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Рівненська та Тернопільська області.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com