Тримаються з останніх сил: на “Азовсталі” близько 600 поранених, 40 з них – у важкому стані

15.05.2022, 22:01
119739

На території заблокованого окупантами заводу перебуває близько 600 поранених українських захисників. З них 40 — у дуже важкому стані.

Читайте також: Примусова мобілізація в ОРДЛО: окупанти планують призивати на службу жінок

Про це ввечері 15 травня в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

За словами командира, бійцям катастрофічно не вистачає медикаментів. Українські захисники навіть віддали усі свої індивідуальні аптечки до бойового шпиталю.

“Медикаментів та медичних інструментів дуже не вистачає. Хто зараз на передових позиціях – ми боремося, тримаємося, але у поранених ситуація важка. Наразі є близько 600 поранених, і близько 40 чоловік – у дуже важкому стані”, – заявив він.

Від ранку на “Азовсталі” знову розпочався ворожий штурм. Шлега наголосив, що українські захисники тримаються з останніх сил. Без підтримки авіації та артилерії у росіян не виходить атакувати, тому ворог постійно веде артообстріли і атакує з повітря.

“Ми потерпаємо від усіх видів боєприпасів, зокрема… термічні бомби… Вони вранці працюють артилерією, танками, авіацією, а потім намагаються зайти. Буває, заходять, закріпляються у якихось будівлях, але наші захисники потім їх звідти вибивають або не пускають взагалі.

Так, на деяких ділянках заводу противник є. Але це, скажімо так, поки що несуттєво, і ми тримаємося. Але самі розумієте, що тримаємось вже з останніх сил”, – заявив Денис Шлега.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com