Триває довше, ніж Друга світова: Кулеба в Радбезі ООН нагадав про російську агресію

9.05.2020, 11:20
71859

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російська агресія проти України триває вже довше, ніж Друга світова війна. Зокрема, про це йшлося у його виступі під час онлайн−засідання Ради Безпеки ООН з нагоди 75−ї річниці завершення Другої світової війни в Європі, передає “УНІАН“.

Читайте також: Зеленський на Закарпатті вшанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні (фото)

Міністр закордонних справ України зазначив, що зі створенням ООН сподівалися, що світ стане більш мирним і застосування сили проти територіальної цілісності і політичної незалежності будь−якої держави стане немислимим. Проте Росія, будучи постійним членом Ради безпеки ООН, вдалася до таких дій.

“Російська агресія проти України, яка призвела до незаконної окупації Криму і деяких районів Донецької і Луганської областей, вже триває довше, ніж Друга світова війна. Її результатом стало те, що понад 13 тисяч людей було вбито і більш ніж 27 тисяч поранено у самому серці Європи”, − наголосив український дипломат.

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

При цьому він висловив жаль з приводу того, що у сучасній Росії досі підносять роль Йосипа Сталіна.

“Завдяки цьому переслідується мета реабілітації тоталітарної держави з єдиним “непорочним” лідером на її чолі. Це слугує для імітації відчуття “бездоганності” режиму, для створення іміджу зовнішнього ворога і виправдання агресії Москви прот

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com