ЦАХАЛ планує атакувати Сектор Газа ядерною зброєю – Аміхай Еліягу

5.11.2023, 17:12
149294

Міністр у справах спадщини Ізраїлю Аміхай Еліягу допустив, що ЦАХАЛ може вдарити по сектору Гази ядерною зброю та змусив чинного главу уряду Біньяміна Нетаньяху “червоніти” через це та коментувати скандал.

Читайте також: Ізраїль розпочав операцію з руйнування тунелів ХАМАСу в Секторі Гази

Відповідну заяву чиновник від правої партії Ізраїлю “Отсма Єгудіт” зробив в інтерв’ю “Радіо Коль Берама”. У відповідь на запитання, чи варто скинути атомну бомбу на угрупування ХАМАС в секторі Газі, Аміхай Еліягу заявив: “Це одна з можливостей”.

Еліягу не входить до складу кабінету безпеки Ізраїлю, який відповідає за прийняття рішень у воєнний час і не має ніякого стосунку до рішень Єрусалиму у війні проти ЦАХАЛ, вказує The Times of Israil.

Водночас ЗМІ зазначає, що пізніше Аміхай Еліягу назвав варіант скинути атомну бомбу на Газу “метафорою”.

“Будь-кому, у кого є мозок, зрозуміло, що зауваження про атомну бомбу було метафоричним”, – заявив він в соціальних мережах.

Аміхай Еліягу вказав, що Ізраїль дійсно має дати непропорційно сильну відповідь на терор, який влаштував ХАМАС проти країни. Це єдина формула, за допомогою якої демократії можуть боротися з терором, акцентував він.

За такі необережні заяви прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху відсторонив Аміхая Еліаху від участі в засіданнях уряду на невизначений термін, повідомляє видання.

The Times of Israil зазначає, що заява міністра у справах спадщини Ізраїлю набула широкого резонансу: її розкритикував весь політичний корпус країни. В тому числі Нетаньяху, який назвав заяву Аміхая Еліаху “відірваною від реальності”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com