“Це грабунок місцевого самоврядування”: Кличко про урізання бюджету місцевих громад

30.03.2020, 16:13
68046

Мер Києва Віталій Кличко незадоволений ухваленням Верховною Радою законопроєкту про зміни в податкове законодавство. За його словами, бюджети місцевих громад втрачають 15 мільярдів гривень, повідомляє канал 24.

Читайте також: Кличко прокоментував ситуацію з VIP-палатами

“Цей законопроєкт є дискримінаційним і, ба більше, це грабунок місцевого самоврядування”, – сказав Кличко.

Він наголосив, що не можна всіх міст України позбавляти можливості отримувати 100% оренду на землю.

“В деяких великих містах є багато джерел надходження в бюджет, але маленькі міста мають єдині надходження – це оренда за землю, а тому їх залишили взагалі без грошей. Зараз мери міст ставлять запитання, як нам далі жити в таких умовах”,– зазначив мер Києва.

“Бюджети місцевих громад обмежили на 15 мільярдів гривень. Це вкрай негативна статистика. Адже боротьба з коронавірусом лежить насамперед на плечах мерів різних міст України. Треба закупити обладнання, маски, тести, а на це все треба гроші з місцевого бюджету”, – додав Кличко.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу у Раді наголосив, що уряд буде підтримувати місцеве самоврядування  Рада відправила на доопрацювання новий бюджет: коментар Шмигаля . Так, залишили акцизи і ще цілу низку інструментів для місцевої влади.

“Відклали ми лише деякі капітальні видатки, які повернемо, коли поборемо коронавірус і його наслідки”, – сказав прем’єр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com