Це може спричинити техногенну катастрофу: окупанти хочуть запустити зруйнований завод “Азот” у Сєвєродонецьку

15.07.2022, 08:32
123917

Російські окупанти хочуть запустити виробництво зруйнованого заводу “Азот” в українському Сєвєродонецьку. Окупаційна влада уже розшукує охочих піти працювати на завод.

Читайте також: Не може бути жодних компромісів з терористом та вбивцею, – Палатний закликав не давати росії можливості обходити санкції

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай попереджає, що такі дії рашистів можуть призвести до жертв та техногенної катастрофи для всього регіону. Про це він повідомив у Telegram.

“Система електропостачання “Азоту” повністю зруйнована. Завод не може отримувати електороенергію ані від “Луганського енергетичного об’єднання” (пошкоджено опори та силові трансформатори у пунктах Лисичанська-110, Ювілейна, Щастя), ані від підстанції Кремінська 500 кВ (станцію розбито)”, – пояснив він.

За його словами, руйнування системи очищення стічних вод заводу, а саме цех водопостачання завдало значних збитків Сєвєродонецьку. До війни підприємство забезпечувало очищення 100% стічних вод міста.

“Це неможливо. Окупанти умисно наражають людей на небезпеку. Спроба запустити виробництво з порушенням базових правил безпеки може призвести до жертв та техногенної катастрофи для всього регіону. Масштабні руйнування на заводі не сумісні з його безпечною діяльністю”, – наголосив Гайдай.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com