“Це прерогатива президента”: Зеленський відреагував на висловлювання Коломойського про “курс” на Росію

21.11.2019, 10:30
53294

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міжнародні відносини і зовнішньополітичний вектор країни – це прерогатива президента, а не окремих бізнесменів.

Читайте також: Коломойський заявив, що російські гроші можуть замінити Україні кредити МВФ

Так він прокоментував висловлювання великого підприємця Ігоря Коломойського про необхідність переорієнтації України на Росію, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я хотів би, щоб я, як президент, думав про міжнародні відносини і вектор України, а не який-небудь бізнесмен в Україні. Мені здається, що це правильно. Я, уряд, суспільство можемо говорити про це, але це все-таки рішення державного рівня”, – сказав Зеленський на брифінгу в Очакові.

У президента також запитали, чи можливе відновлення співпраці з Росією у військово-промисловій сфері після припинення війни на Донбасі, або ж це відбудеться після повернення з Криму. Зеленський відповів, що йому подобається, коли люди думають про те, що буде відбуватися після закінчення війни.

“Це дуже добре, тому що ми психологічно з вами хочемо завершити війну найближчим часом. Я думаю, що правильна відповідь, в принципі, людський, що коли ми закінчимо війну, повернемо всі території, ми будемо робити з вами все, що вигідно для економіки України, для робочих місць, для того, щоб піднімати наші підприємства”, – сказав президент.

Нагадаємо, бізнесмен Ігор Коломойський дав інтерв’ю New York Times, де розповів про своє бачення переорієнтування України на Росію, стосунки з ЄС та США, наміри щодо “Приватбанку” та вигаданий людьми образ “ляльковода”, в який він починає вірити.

В інтерв’ю Коломойський заявив, що замінити кредит МВФ, який вимагає реформ і боротьби з корупцією, може фінансування з Росії. “Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони із задоволенням дали б їх нам сьогодні”, – сказав Коломойський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com