РПЦ засудила священника-пацифіста, визнавши єретиком

11.06.2023, 20:33
142035

Церковний суд Російської Православної церкви (РПЦ) оголосив пацифізм єрессю, яка суперечить православному вченню. Про це свідчать матеріали церковного суду про позбавлення сану священика Іоанна Бурдіна, які потрапили до рук видання SOTA.

Читайте також: РПЦ заявила, що віддала Угорщині групу українських військовополонених із Закарпаття

Священик Бурдін, що давно не ладнає з керівництвом РПЦ, на одній з проповідей заявив, що “ми, християни, не сміємо залишатися осторонь, коли брат вбиває брата, християнин – християнина”. В такому підході РПЦ побачила єресь.

“…пацифізм, яким священик Бурдін намагається прикритися від звинувачень на його адресу, не сумісний з дійсним вченням православної Церкви, зокрема, викладеним в “Основах соціальної концепції”. Пацифізм в різні епохи церковної історії був присутній в єретичних доктринах…”, — йдеться в матеріалах церковного суду.

Ще одним пунктом звинувачення проти священнослужителя стало неправильне ставлення до “царя”, що вважається порушенням “84-го правила Святих Апостолів”.

“Якщо хто докучить царю, або князю, не по правді: нехай понесе покарання. І якщо такий буде з кліру: нехай буде вивержений від священного чину; якщо ж мирянин: нехай буде відлучений від спілкування церковного”, – говорить дане правило.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com