Цікавий інцидент із падінням ракети в Білорусі: посла України викликали до МЗС РБ

30.12.2022, 11:32
133332

Через ракету, яка нібито впала на територію Білорусі під час масованої атаки по Україні, до Міністерства закордонних справ РБ викликали посла України Ігоря Кизима та висловили йому протест.

Читайте також: Під час російської масованої атаки в Білорусі впала ракета: у Лукашенка одразу назвали її українською (фото, відео)

Про це повідомив прессекретар МЗС Анатолій Глаз, передає провладне держагентство “Белта”, близьке до білоруського режиму Лукашенка.

У зовнішньодипломатичному відомстві Білорусі заявляють, що ракета, яка впала 29 грудня у Брестському районі, є українськлю. У дипустанові це називають “дуже серйозним інцидентом” та вимагають, щоб Україна провела ретельне розслідування всіх обставин.

“Білоруська сторона максимально серйозно ставиться до цього питання. У цьому зв’язку сьогодні до МЗС Білорусі було викликано посла України Ігоря Кизима, якому було заявлено рішучий протест. Ми вимагали, щоб українська сторона провела ретельне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягнула до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому схожих інцидентів, які можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх”, – сказав Анатолій Глаз.

Ймовірне падіння ракети в Білорусі

Під час масованої ракетної атаки по Україні 29 грудня у Брестській області Білорусі впала частина ракети від зенітного ракетного комплексу С-300. У Лукашенка одразу назвали її українською.

Тим часом у Повітряних силах України зауважили, що вірити режиму Лукашенка, як і режиму Путіна, не варто. Там пообіцяли, що українська сторона проведе об’єктивний контроль ситуації та наслідків чергової атаки РФ. Про результати повідомлять згодом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com