Цілющі властивості бурякового соку

23.03.2021, 17:50
95744

Буряк недарма називають овочем молодості. Корисні властивості цього коренеплоду відомі досить давно. Лікарі настійно рекомендують включити його в раціон людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, щитовидної залози, серця. Благотворно буряк діє на гіпертоніків і на тих, хто страждає анемією, – повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Український червоний борщ – у 20-ці найкращих перших страв у світі

Не менш цілющий вплив на організм має і сік з буряка. У ньому високий вміст магнію, йоду, фолієвої кислоти. Для овочевої культури характерний оптимальний баланс натрію і кальцію. У буряках присутній необхідний людині калій і хлор. Завдяки цьому можна очистити судини, знизити рівень холестерину, нормалізувати травлення, поліпшити роботу лімфатичної системи і т.д.

Також напій добре приймати при тромбофлебіті, варикозному розширенні вен, якщо є проблеми з печінкою і жовчним міхуром.

І все ж навіть у такого чарівного засобу є протипоказання. Більш того, його користь і шкода безпосередньо залежать від того, чи правильно ви його готуєте і приймаєте.

Кому варто відмовитися від прийому напою

Тим, хто страждає від сечокам’яної хвороби, печії, має підвищену кислотність шлунка, знижений кров’яний тиск, ревматоїдний артрит і подагру, цукровий діабет.

Як правильно готувати буряковий сік

Візьміть свіжі коренеплоди без ознак псування. Можна пропустити їх через соковитискач або блендер. Якщо немає такої можливості, використовуйте звичайну тертку. Отриману кашку процідіть через ситечко або відіжміть, використовуючи складену в декілька шарів марлю. Щоб отримати 100 мл соку буде потрібно один маленький коренеплід.

Правила прийому

Почніть з малих доз, не більше столової ложки. І тільки змішаний з іншими овочевими соками: морквяним, огірковим, гарбузовим, апельсиновим. Або просто розведіть кип’яченою водою. Приймати першу дозу – обов’язково натщесерце, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий ефірними маслами. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, від якого потрібно позбутися.

До речі, буряковий сік – прекрасний засіб від шкірних запалень, нежиті, гаймориту. У цих випадках накладають примочки або закапують в ніс чистий сік (по 2 краплі в кожну ніздрю). А сік, змішаний з лимоном – прекрасний засіб для полоскання при ангіні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com